Algen

August 31st, 2007

Een tijdje terug heb ik lichtjes zitten brainstromen over brandstoffen. In mijn ogen is de verbrandingsmotor zoals we die nu kennen een prima ding, maar is het alleen jammer dat we de brandstof daarvoor nu nog uit olie, straks uit teerzand en daarna uit steenkool zullen halen. Ook biodiesel en -ethanol vind ik jammer, omdat dat wereldwijd zou betekenen dat er veel meer grond in cultuur gebracht moet worden, en er nog meer (drinkbaar) water verbruikt zal worden.
De bekende vergelijking; om je tank vol te gooien met biobrandstof, heb je evenveel biomassa nodig als een mens nodig heeft om een jaar van te eten. Ja, en aan drinkbaar water is ook niet bepaald een overschit.

Mijn conclusie was; algen! Die groeien snel in lauwwarm water, en als je ze kunt vergisten, of op de een of andere manier kunt leren koolstofketens te knopen heb je al zo een biologische brandstof.
ik heb er met iemand over gemaild die meer verstand van dit onderwerp heeft dan ik, en hij gaf me tot op zekere hoogte gelijk, maar nu vind ik iets nog veel beters. Het bewijs is geleverd; ik heb visie :)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.