Zomertijd…

March 26th, 2007

Vorig jaar had ik het geluk deze tijd van het jaar op een plek door te brengen waar ze slim genoeg zijn er geen zomer- en wintertijd op na te houden. Toen ik vertrok zat ik in een andere tijdzone en moest ik m’n horloge een uur verzetten, toen ik terugkwam hoefde da niet meer. M’n horloge stond meteen op wat we hier de zomertijd noemen.
Een vervelend gedoe blijft het wel. Ineens blijft het ‘s ochtends een uur langer donker, en, hoewel het per persoon bijna een euro aan energiekosten schijnt te schelen, levert het hele ge-etter elk jaar meer problemen op dan het milleniumprobleem ooit gedaan heeft.

Als het zogeheten informatietijdperk echt is aangebroken, is de zomer- en wintertijd niet meer van deze tijd. Echt, als het Europees Burgerinitiatief, die van tafel werd geveegd doordat Nederland tegen de EU-grondwet stemde, ooit alsnog ingevoerd wordt… ergens in Europa zullen toch wel een miljoen mensen zijn die ook liever willen dat we met dat hele klokkencircus stoppen?

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.