Vrijdag de dertiende

October 15th, 2006

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Toen ik m’n vlucht naar Frans Guyana boekte was het m’n bedoeling dat reisje te combineren met de Ariane-lancering die gepland stond voor 19 september. Dat liep anders; al voor m’n vertrek was duidelijk dat die lancering uitgesteld zou worden. Zodanig dat ik ‘m, ondanks dat ik m’n reisdata ruim gepland had, niet zou kunnen zien.
Afgelopen vrijdag ging ie dan toch de lucht in; de honderddrieënzeventigste Europese Ariane-raket, dit maal met maar liefst drie satellieten aan boord; een TV-satelliet voor het Amerikaanse DirecTV, een communicatiesatelliet voor de Australische telco Optus (waarvan ik nog een knalgeel SIM-kaartje heb liggen… er zit nog beltegoed op :P) en de ‘experimentele’ Japanse satelliet LDREX-2.
Natuurlijk had ik liever gezien dat de missie niet was uitgesteld, en ik fijn onder ‘t tropenzonnetje had kunnen kijken hoe met bulderend geweld een 50 meter groot, 780 ton zwaar object haar weg naar boven zoekt, maar je kunt nou eenmaal niet alles hebben… dus zit er niet veel anders op dan te genieten van de videobeelden die tijdens de lancering zijn gemaakt, en ja, het doet me toch wel wat om ‘dit’ te zien op een plek waar ik zo kort geleden zelf nog ben geweest.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.