Schools

August 1st, 2006

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

De rechtbank in Utrecht vindt het prima dat het Hoornbeeck College leerlingen weigert als ze thuis wel TV en internet hebben maar geen bijbel in de Statenvertaling.
Op zich kan ik me erin vinden dat een bijzondere school regels mag stellen aan nieuwe leerlingen. Vrijheid van godsdienst, vrijheid van verening en vrijheid van meningsuiting zijn dingen die mij persoonlijk ook lief zijn.
Ik snap alleen niet waarom iemand graag naar een school wil die Taliban-achtige teksten verspreidt (en onderschrijft) als Gods Woord en de Drie Formulieren van Enigheid leren ons dat alle mensen in zonden ontvangen en als kinderen des toorns ontvangen worden, onbekwaam tot enig zaligmakend goed en geneigd tot alle kwaad, dood in zonden en slaven der zonde en andere uitingen waar op zijn minst kamervragen over gesteld zouden worden als ze niet door fundamentalistische christenen maar door aanhangers van om het even welke andere groepering werden gedaan.
Afgewezen worden door zo’n club. Dat lijkt me een zegen.

Leesvoer:
Het vonnis van de Rechtbank Utrecht
Wikipedia-artikel over de Statenvertaling

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.