Vooruitziende blik

April 18th, 2006

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Adreslabels aan tassen hangen was nooit zo mijn ding. Van alle ruimbabage die ik vorige maand meenam op vakantie, was alleen mijn slaapzak voorzien van een adreslabel en da’s achteraf gezien maar goed ook, want die slaapzak blijkt gezegend te zijn met een eigen willetje.
Dat begon al bij aankomst in Tripoli. Daar bleek dat mijn slaapzak het nodig vond in Heathrow een vlucht later te pakken, en pas de volgende dag aan te komen. Moet kunnen, want op dat moment hoefde ik er nog niet in te slapen.
Tegen het eind van de vakantie was m’n slaapzak weer kwijt. Spoorloos verdwenen. Waarschijnlijk van het dak van de bus gewaaid ofzo. Jammer. Kwijt.

Vandaag kreeg ik een mailtje. Hoe het gebeurd is mag joost weten, maar het schijnt dat m’n tas nog een tijdje een groep Nederlandse toeristen gezelschap heeft gehouden, en nu terug is in Nederland. Schijnbaar zijn adreslabels dus toch nuttig.
Over de wilde avonturen van een tas gesproken….

12 Responses to “Vooruitziende blik”

 1. Arnaud Says:

  Aha,

  dus toch alles weer compleet!!!!

 2. Christiaan Says:

  Compleet noem ik \’t pas als die slaapzak weer hier in de kast ligt (na een rondje in de wasmachine), maar het ziet er hoopvol uit 8)

 3. Arnaud Says:

  Oei, wasmachine, tijd dat ik dat ding ook maar eens aanzet… die slaapzak van mij ligt al een tijdje op zolder…;)

 4. Arnaud Says:

  Trouwens, wat vind je van deze compositie? Lijkt hij een beetje op wat je herinnert? Dat is het ultieme doel tenslotte…..

  http://i3.tinypic.com/w6p17b.jpg

  Arnaud

 5. Christiaan Says:

  Wat een beauty! Echt de ervaring en het gevoel is natuurlijk nooit of te nimmer in een foto te vangen, maar dit komt toch erg dichtbij het beeld van de zon, zoals die alweer bijna een maand geleden te zien was. Bedankt!

 6. Arnaud Says:

  Mooi,

  Je krijgt op de reunie uiteraard deze en nog andere foto\’s op DVD!!
  Ik heb hem net op SEM gepost en ik krijg reacties uit de hele wereld…. Gaaf…. :)

 7. Christiaan Says:

  Ja, ik heb het gezien. Heerlijke (terecht) lovende reacties. Echt leuk, en, inderdaad, de grote vraag is; waar ga je naartoe in 2008? :D

 8. Arnaud Says:

  Hmmm. Dat is erg moeilijk. Ga ik naar 2008 of 2009 toe? Of beide?!!
  Die van 2009 is gunstiger en duurt langer, maar het klimaat is minder gunstig. Die van 2008 is korter en de zon staat daar lager….
  Heb jij al concrete plannen?
  Ik heb net mijn opnamen met die van SOHO vergeleken en ik kan structuren die op de zonnebol staan herleiden naar structuren op de foto\’s Gaaf!!! Dat achtieve gebied aan de linkerkant van de compositie word veroorzaakt door de zonnevlekken waarop ik heb scherpgesteld. De volgende keer wil ik in ieder geval met grotere resolutie gaan fotograferen. Eens kijken hoe ik dat moet gaan klaarspelen….. :?

 9. Arnaud Says:

  Hier, kijk maar eens naar deze SOHO-opname (rechts) en de visuele opname tijdens de eclips.

  http://i3.tinypic.com/w991mt.jpg

  In het midden heb ik ze over elkaar heen geplakt. Langs de linkerkant zie je een actief gebied. Dat is het gebied waar die twee zonnevlekken zaten. uit die zonnevlekken zie je veldlijnen naar buiten steken in een soort van boog. Die zie je zowel op de SOHO-opname als in mijn fotŘ.
  Ik ben ze nu allemaal een beetje goed aan het bekijken, maar ik snap nu veel beter wat ik gefotografeerd heb… Best wel een leuk ding, die zon…. 8)

 10. Christiaan Says:

  Gunst.. meen je dat? Wat is er zo leuk dan aan de zon? :+
  Nee, ik heb nog geen concrete plannen voor 2008 en 2009. Op dit moment neig ik ernaar een voorkeur te hebben om in 2008 met die groep Noren en Zweden mee te gaan op een ijsbreker naar Nova Zembla, maar of dat de meest ideale bestemming is?
  Het jeukt wel weer behoorlijk.

 11. Arnaud Says:

  Nu al?!!!

  We zijn net weer terug? Maar goed, ik zit ook al weer aardig in het ritme. Vervelend altijd, dat het werk een stuk saaier lijkt dan voordat je weggaat….

 12. Christiaan Says:

  Precies… voor vertrek heb je iets om naartoe te leven, maar bij aankomst val je in een diep gat.

  M\’n slaapzak werd vandaag bij me thuisbezorgd, trouwens :)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.