Lowlands 2006

February 28th, 2006

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

M’n Lowlands-kaartje voor dit jaar is weer gescoord. Een mooi moment om even terug te kijken op de editie van vorig jaar.Van te voren was ik, zoals altijd, namelijk een beetje cynisch. Het festival werd weer kleiner en commercieler, en in eerste instantie was ik furieus dat nu ook het leukste podium van het feestje, de Higher Ground, het veld moest ruimen.
Onterecht, trouwens, want met het verdwijnen van de Higher Ground kwamen maar liefst twee heerlijke podia (én een openluchtpodium!) terug. De Lima, die zo ongeveer vergelijkbaar is met de Higher Ground in betere tijden (dus met Tai Chi oeffeningen ‘s ochtends vroeg), en Texelse Boys. Eerder een knus zaaltje dan een podium, gehuisvest in een soort van vliegtuighangar. Ingevuld door kuntstanaarscollectief Texelse Boys (die van die mooie tassen)
Zonder overdrijven heb ik de meest briljante dingen zien gebeuren op dat podium. Muziek gemaakt met Commodore 64’s en oude Gameboys, Eboman (ja, hij bestaat nog) die muziek maakt met een bodysuit vol electronica, en en passant Clairy Polak hele verhalen liet vertellen door NOVA-opnames te samplen… briljant gewoon; een man op een podium, doe door z’n armen te bewegen muziek maakt en gelijktijdig videobeelden mixt.
Ach, en voor de rest was ‘t ook gewoon leuk. Lekker naar het foute ge-halleluja van The Polyphonic Spree, een dikke bak herrie bij El Pus (‘Micheal Jackson never touched those children… but R Kelly did!’) en natuurlijk de gezelligheid bij de Enge Buren (hun optreden op LL’05 is trouwens op DVD verschenen… jawel!) om maar een paar losse dingetjes te noemen.
Iets waar ik totaal niet over te spreken was; de inhoud van The Daily Paradise. Normaal was die gratis dagkrant ook een prima manier om een klein beetje van het wereldnieuws op de hoogte te blijven, maar de nieuwspagina’s zijn nu dus geschrapt, en vervangen door nog meer film- en muziekrecensies.. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat je lang in de rij moet gaan staan om eventjes van het internet gebruik te kunnen maken, of dat je een radiootje mee moet nemen, alleen om te weten te komen wat er buiten de hekken van het festivalterrein gebeurt?

Maar goed.. op dit moment is van Lowlands 2006 alleen bekend dat Ben Lee, the Arctic Monkeys en The Shavers er op zullen treden. Voor de rest… ach, ‘t wordt vast wel gezellig, daar.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.