Samhain

October 30th, 2005

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Er zijn een paar interessante overeenkomsten tussen porno en horror.
Niet alleen is de cast vaak meer geselecteerd op uiterlijk dan op acteerprestaties, zijn de verhalen niet bepaald om over naar huis te schrijven, duurt het minstens drie kwartier voor er eindelijk wat gebeurt en ‘if you’ve seen one, you’ve seen em all’.
Ook is het zo dat ze direkt en genadeloos inwerken op onze oerdriften. Of het nou angst is of lust, ze zijn onontbeerlijk voor het voortbestaan van de mens als soort.

Wat is er dan idealer dan een horrorfilm vol Vivid-girls?
Nou, een dergelijke film die rond halloween speelt, een DVD die rond halloween gereleases wordt en die je ook rond halloween kijkt, misschien?

Inderdaad. En laat die film nou bestaan.. Evil Breed: The Legend of Samhain gaat over een Amerikaans gezinnetje die op vakantie gaat naar Ierland, die, kortweg in z’n geheel wordt uitgemoord door nazaten van een kannibalenfamilie.
Toch heeft deze film iets bijzonders. Naast de opmerkelijke cast, het nodige bloed en ingewanden en een cliche-verhaal zie je bijvoorbeeld… een monsterlijk wezen die probeert de borstimplantaten van Jenna Jameson op te eten. Hoe vaak zie je dat? Bovendien zit er nog een opvallende, totaal onverwachte wending in het verhaal in de allerlaatste minuut van de film.

Eigenlijk is Samhain dus best een acceptabele film. Meer van hetzelfde, maar toch weer eens wat anders. Verdient in elk geval beter dan herinnerd te worden als de film die z’n eigen bioscooprelease (die gepland was voor oktober 2002) niet haalde.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.