Harvest moon

September 18th, 2005

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Zonet liep ik buiten te sjouwen, en werd gewoon getrakteerd op een prachtige sterrenhemel, vriendelijke slierten nevel boven de velden, en een schitterende bijna volle maan, die zo op het eerste gezicht witter, voller en helderder is dan anders. Je kunt ‘m bijna voelen. Ondanks dat het niet warm is, is het toch lekker nu buiten te zijn.
Het eerste dat ik me dan ook afvroeg was; is dit hem nou? Is dit wat ze noemen de harvest moon? De extra heldere volle maan, die het begin van de herfst aankondigt, en eeuwenlang is gebruikt om de hele nacht wakker te blijven terwijl de oogst werd binnengehaald?
Hoe dan ook; het is wel weer de laatste volle maan voor de maan weer voor de zon langskruipt. Nog maar twee weekjes :)

Naschrift: Jazeker! Dit is em… ‘The Harvest Moon is the full moon that appears nearest to the autumnal equinox, which occurs on or about 23rd September.‘ De donkere dagen voor kerst zijn nu aangebroken :P

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.