Voer voor DVD-spelers

July 5th, 2005

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Moodysson-box
Vier onbegschrijflijk mooie films, die zich stuk voor stuk afspelen in een kille, onpersoonlijke, maar ook heel realistische wereld. Dramatisch, intens, en bij vlagen extreem grappig… dat dekt de inhoud van deze DVD-box best redelijk. Fucking Åmål, Together, Lilja 4-ever en A hole in my heart, verpakt in een lange rits karton met van die Digipak-plasticjes erop.
Maar toch.. de eerste film van deze box die me greep (komt omdat ik die als eerste heb bekeken) was Talk, ofwel Bara prata lite. Duurt maar een kwartier, maar in die tijd krijg je veel te zien van een eenzame oude (meelijwekkende en tegelijkertijd enge) man voor wie de dagen traag voorbij lijken te kruipen sinds hij z’n baan kwijt is. Tot het moment dat er een meisje voor z’n deur staat die hem wil bekeren tot de Hare Krishna. Loopt niet heel prettig af…
Father of the Pride
Echt een heel stuk lichtverteerbaarder is de DVD met alle afleveringen van Father of the Pride; een 0verblije comedy-serie over de dieren in de prive-dierentuin van Siegfried & Roy. Gemaakt door dezelfde lui die ons ook Shrek, en nu Madagascar (hee.. alweer met dierentuindieren!) hebben gebracht. Gewoon leuk en een beetje flauw :P
Komt van de andere kant van de oceaan, dus regio 1 en NTSC, maar dat werkt net zo goed.

Gewoon in de blauwe platenwinkel van Hans Breukhoven vond ik trouwens ook nog iets opgeduikeld, maar nog niet gekeken (moet kunnen, ‘t is een DVD uit de uitverkoopbak).
Kort gezegd; ik heb weer wat om te kijken :)

Update: Vandaag kwam de postbode aanzetten met een aangetekende enveloppe uit Tsjechie, met daarin een behoorlijk blote, maar wel gesigneerde, DVD die ik onlangs heb gewonnen bij Wilt (18+). Niet heel geschikt voor een bankhangavond met bier en chips, wel leuk om in huis te hebben.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.