social engineering

June 28th, 2005

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Er zat maar 1 contactsleutel bij dat wagentje van me, en die was eigenlijk meteen al aan vervanging toe. ‘t Ding is krom, verweerd en zichtbaar intensief gebruikt. Inmiddels gaat het klepje voor de benzinedop al niet meer open met die oude sleutel. Zoals bekend gaat de liefde van een auto voor z’n bestuurder snel voorbij als je ‘m niks meer te drinken geeft. Tijd dus voor een nieuw setje sleutels.
Een telefoontje naar de dealer bleek voldoende, en die hoefde alleen maar m’n kenteken te weten om sleutels bij te kunnen laten maken. Lekker makkelijk, maar ergens ook een beetje eng. Natuurlijk; toen ik na twee dagen wachten de sleuteltjes op kwam halen, liep er iemand mee naar buiten om te kijken of de twee nieuwe sleuteltjes wel op de sloten passen, maar ik denk dat het helemaal niet zo moeilijk is een smoes te verzinnen om de auto waarvoor je sleutels bij hebt laten maken niet bij je te hebben. Of om de persoon van wie de betreffende auto is niet eens echt te kennen. Ook zonder uniform kun je je bijvoorbeeld best voordoen als medewerker van een garagebedrijf waar de betreffende auto in onderhoud is. Zolang je maar een sluitend verhaal hebt en een beetje zelfverzekerd overkomt. Ofwel; met een beetje social engineeren heb je het zo voor elkaar dat je wegrijdt met die auto die je zo vaak op de carpoolplaats hebt zien staan, of regel je voor jezelf een sleutel voor de auto van de buren. Je weet tenslotte maar nooit wanneer dat van pas komt.
Eigenlijk ben ik nu best wel blij da’k ook een startonderbreker heb :)

Meer over social engineering; in aflevering 1 van The Broken bewijst de verborgen camera hoe makkelijk het is een gratis pizza bij elkaar te bluffen.

2 Responses to “social engineering”

  1. sylvana knaap Says:

    dat ging wel erg makkelijk … ik heb de meest lelijke, simpele wagen die er bestaat, moet alles handmatig doen, maar er zit helaas :) wel een startonderbreker op, dat was het probleem :(

  2. Krizzz.nl Says:

    Had ik destijds ook… een losse sleutelhanger die voor het starten in een connectortje geprakt moest worden.
    Zo ging dat destijds…

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.