Unbeschreiblich Weiblich

March 8th, 2005

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Ich war schwanger, mir ging’s zum Kotzen. Stoere woorden uit het supermooie nummer Unbeschreiblich Weiblich van Nina Hagen.
Ondanks dat mevrouw Hagen keine lust had haar Pflicht zu erfüll’n werd op 17 mei 1981 haar dochter Cosma Shiva geboren, en eigenlijk ben ik daar best wel blij mee.

Eind vorige eeuw heb ik deze Cosma Shiva geinterviewd zien worden in de een of andere Duitse talkshow. Destijds speelde ze voor het eerst in een echte bioscoopfilm. Eentje met de bizar moeilijk te onthouden titel Das Merkwürdige Verhalten geschlechtsreifer Großstädter zur Paarungszeit.
Ik kan me goed herinneren dat ze over de spraakmakende kreunscene op de schooltoiletten zei dat ze maar wat deed, omdat ze ‘t nog nooit had gedaan… Lief he?

Edoch; op de een of andere manier staat de hierboven genoemde film nog steeds op m’n lijstje met ‘films die ik ooit moet kijken’ (maar waarvan ik de titel ben vergeten) en eigenlijk ben ik de hele persoon Cosma Shiva Hagen een beetje uit het oog verloren. Tot ik onlangs op een fansite stuitte… een oude pagina die al sinds eind 2003 niet meer is bijgewerkt, maar toch… de moeite van ‘t bekijken waard. Al was ‘t alleen maar vanwege de foto’s die aantonen dat dat onschuldige meisje van toen is getransformeerd in een zelfverzekerde jonge vrouw.

Cosma Shiva in de Duitse Playboy, februari 2003

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.