Een lang en chaotisch tekstje

November 4th, 2004

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Wat bizar dat er juist vanavond een programma op TV was, waarin opgeroepen werd op Vincent van Gogh te stemmen als Grootste Nederlander. Twee dagen na de aanslag op de achterkleinzoon van z’n broer.
Het heeft me er in ieder geval toe aangezet de stemwijzer op de website voor de Grootste Nederlander toch maar ens in te vullen, ende uitkomst daarvanisdat ik op Erasmus moet stemmen (met Van Gogh en Van Leeuwenhoek als nummer 2 en 3, allemaal met een score van 60%)
Geen heel erg verbazende uitslag. Gelukkig is mij niet aangeraden te stemmen op die andere kritische columnist die vanwege z’n mening werd omgelegd. Ik kan er werkelijk met m’n verstand niet bij dat Fortuijn uberhaupt in die top 10 terug te vinden is.

Hoe dan ook opvallend dat het hierboven genoemde TV-programma juist twee dagen na de bizarre en perverse moord op een familielid van de bekendste Nederlandse schilder ooit. Een talentvol encreatief familielid bovendien.
Nee, ik ga er geen zweverige details bijhalen. Laat anderen maar roepen dat het opvallend was dat van Gogh juist klaar was met het maken van een film overde moord op Fortuijn en dat er precies 911 dagen tussen beide aanslagen zit, of dat het wel heel opvallend is dat het overlijden van zowel Gerrie Kneteman en Theo van Gogh (en het zwaar heftig downgaan van de server die krizzz.nl hoort te hosten) plaatsvondt op 2 november. De dag waarop Allerzielen wordt gevierd. Een feest dat je eigenlijk niet los kunt zien van Allerheiligen en Halloween.

Nu ik toch een heel eind afgedwaald ben; afgelopenzondag ben ik, zoals al in het vorige postje te lezen was, naar het Halloween Horror Festival in Warner Brothers Movie World geweest.
Leuk, want het hele park is in de juiste stemming aangekleed, met veel spinnenwebben, pompoenen, bezoekers diemet toneelbloed bezig zijn geweest, of een corpse paint op hun gezicht hebben aangebracht.
Samen met de neergezette vuurkorven, stalletjes diedingen als gepofte kastanjes, candyapples en gluhwein verkopen, en natuurlijk de halloween-shows krijg je gewoon een heel sfeervol parkje.
Bij de attracties stonden wel erg lange rijen, maar dat boeit niet zo. Ik ben toch overal al wel een keer ingeweest, en de shows zijn veel boeiender.
Zo vond Aaron Hypnose het nodig lui te doen geloven dat ze James Bond waren, waarna ze ‘undercover’ door de zaal renden, bij de show van Dr. LeMorte werd een te laat binnengekomen bezoeker (net zo nep als ‘Otto aus friesland’ uit de eerste Police Academy-show, van jaren en jaren geleden) pijnlijk onder handen genomen, en tegenover het huis van Batman stond ook een buitenpodium, met een musical-achtig gebeuren mit gitaarles online. Wat daarop te zien was was geen bovenmatig sterk verhaal, waarin goed en kwaad allebei graag het Necronomicon willen hebben, maar ‘t werd wel vol overtuiging gebracht, en niemand liet merken dat het wel erg koud was om diep in te moeten ademen (om te kunnen zingen) of om in kleren waarin je ‘t in de zomer al koud krijgt rond te lopen. Een knap stukje vakwerk.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.