Prinsjesdag

September 21st, 2004

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Eigenlijk heb ik er weinig van gezien. Tijdens de rijtoer en het hele gebeuren in de Ridderzaal lag ik fijn te slapen na een nachtje werken.
Wat ik tot nu toe via TV en nieuwssites heb meegekregen van de miljoenennota (.pdf, 0,5 mb) is weinig nieuws. Versombering op bezuiniging, aangevuld met een aangekondigde verbreding van de beruchtste filesnelwegen en een stimuleringsmaatregel om zwavelvrije diesel en roetfilters voor diesel aatrekkelijker te maken.

Dit tekstje verbaast me wel; “Aanvullingen van werkgevers en ontslagvergoedingen zullen in mindering worden gebracht op de uitkering. Door deze maatregelen worden betrokkenen gestimuleerd aan het werk te blijven of om snel weer een baan te zoeken.” (pagina 11, stukje over WOA en WW)
Het is heden ten dage niet meer dan normaal dat iemand bij gedwongen vertrek een gouden handdruk meekrijgt. Meestal gaat het om een maandsalaris per gewerkt jaar. Niks mis mee, en een mooie gelegenheid een hypotheek versneld af te lossen, aandelen te kopen, of eindelijk deel te nemen aan een film- of zeeschip-CV (zolang het nog kan). Eigenlijk heel erg goed voor de economie, dus.
Dit is echt puur en alleen het uitdelen van een extra plaagstoot aan mensen die om wat voor reden dan ook hun baan verliezen. Op papier zal het de overheid best geld schelen, maar in de praktijk gaat dit, samen met het besluit de kortdurende WW af te schaffen, alleen maar geld en werkgelegenheid kosten en het is zeer zeker geen motivatie extra aktief naar nieuw werk te zoeken. tenminste.. het zou mij persoonlijk geen goed doen als ik van het ene op het andere moment werd beschouwd als een opportunistische, op geld beluste thuiszitter die alles in het werk zou stellen om onder z’n sollicitatieplicht uit te komen.

Al met al heb ik na vandaag wel een hele goede reden gevonden op 2 oktober naar het Museumplein te komen. Nederland verdient beter.

Wie het boeiend vindt het een en ander na te lezen volgen hieronder wat linkjes;
Miljoenennota 2004 (.pdf, 0,5 mb)
Troonrede 2004
Nederland verdient beter

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.