Voordeelurenkaart

February 28th, 2004

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Geachte mijnheer Klein Lebbink,

Helaas heeft u uw aangevraagde account niet binnen 3 dagen geactiveerd. Uw gebruikersnaam en wachtwoord zijn hiermee komen te vervallen. Wilt u toch een NS-account aanmaken, dan kunt u zich opnieuw aanmelden via www.ns.nl/verlengen.

Dit bericht is automatisch aangemaakt en verstuurd. U kunt het niet beantwoorden.

Dit klopt. Een tijdje geleden kreeg ik een overblije brief van een zekere Eline Oversier waarin me werd verteld dat het nu mogelijk zou moeten zijn m’n voordeelurenkaart ‘eenvoudig via internet’ te verlengen.
Klinkt interessant, en zolang je de NS-site gebruikt als reisplanner werkt ie redelijk. Misschien is het online verlengen van de voordeelurenkaart ook wel makkelijk.

Op de internetsite van de Nederlandse Spoorwegen moest ik mijn achternaam en klantnummer invullen en ‘Hierna regelt u met een paar klikken de verlenging van uw Voordeel-urenkaart. Zo gemakkelijk als wat!
Helaas valt de praktijk een beetje tegen. Achternaam en klantnummer invullen gaat prima (als je de nieuwste versie van Internet Explorer gebruikt, tenminste). Er verschijnt een scherm met NAW-gegevens, die nog allemaal blijken te kloppen ook nog. Alleen moest ik zelf m’n mailadres nog invullen.
Op dat mailadres kreeg ik een link die aangeklikt zou moeten worden, en vanaf dat moment gaat het mis.

Het (verkeerde gespelde) zinnetje ‘Autorisatiefout: neem contact op met de systeembeheerder‘ is alles wat op m’n scherm verschijnt. Je kunt een FAQ bekijken, en als je op de ‘Help’-button klikt krijg je een mooie 404-error, maar ook daarmee kom je niet veel verder.
Ook goed; er zit dus niet veel anders op dan een reply te sturen waarin je uitlegt wat er aan de hand is. Wel vervelend dat die reply niet bezorgd kan worden, omdat het adres nsonline@ns.nl niet blijkt te bestaan.
Dan maar op de site van de SIDN nakijken wie ik moet benaderen. Helaas blijken ook de adressen die daar genoemd worden niet te werken.
Niet alleen slordig, het is ook behoorlijk in strijd met de regels die de SIDN in haar Registratiecontract stelt.

Opgeven is voor watjes. Als het niet lukt de NS te bereiken per mail, dan moet het maar per fax.
Helaas staat er geen faxnummer van de NS in het telefoonboek, en wie het faxnummer van de NS opgoogled vindt net nummer 030-332458. Dat zijn negen cijfers, dus als het nummer ooit geklopt heeft was dat voor 1995.
De enige mogelijkheid die ik nog zie is via de site van de Kamer van Koophandel het faxnumer en misschien zelfs een werkend mailadres op te zoeken, maar ik zie het allemaal niet meer zitten.

Het uitgeprinte mailtje dat ik per fax wou verzenden past ook wel in een envelop, en ook de bon waarmee ik m’n voordeelurenkaart kan verlengen kan erbij.
Alleen dat mailtje dat ik ‘helaas’ mijn account niet heb geactiveerd… wiens schuld is dat eigenlijk?

Korte update: Heb opnieuw geprobeerd aan te melden, en nu is het wel gelukt een account aan te maken! Tijd voor een vreugdedansje!

3 Responses to “Voordeelurenkaart”

 1. Bon Says:

  Ben tegen hetzelfde aangelopen-wel gelukt na veel gedoe-jammer dat de NS niet via mail te bereiken is-Als je een aktie voert doe het dan ook goed en niet halfbakken-lijkt wel op de bedrijfscultuur ……

 2. rosbergen Says:

  verlengen voordeel-urenkaart

 3. veldhuizen, J Says:

  van hetzelfde !
  via e-mail feitelijk onbereikbaar.
  Gode zij dank heb ik een AUTO

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.