Nader gaat toch weer meedoen

February 23rd, 2004

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Ralph Nader gaat toch meedoen aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen. In 2000 was hij lijsttrekker van de Green Party, nu gaat ie meedoen als onafhankelijk kandidaat.
Zijn standpunten blijven hetzelfde; betere voorzieningen voor mensen die onder de armoedegrens leven, eerlijke wereldhandel en een einde aan de War on Drugs.

Er zijn nogal wat lui die spijt hebben dat ze in 2000 op Nader hebben gestemd. Niet op Nader stemmen had Gore een overwinning op kunnen leveren.
Muzikant Moby was zelfs behoorlijk pissed. In zijn ogen had Nader de door hem opgehaalde stemmen door moeten geven aan Gore, zodat Bush niet zou winnen.
Uiteindelijk werd Gore de enige afhaker, en achteraf gezien was dat niet erg slim van hem. Ze zijn er nog altijd niet helemaal uit wie Florida nou eigenlijk gewonnen heeft.

Op de drukbezochte site ralphdonotrun.net wordt Nader met een mooi flash-filmpje gevraagd toch vooral niet mee te doen aan de presidentsverkiezingen, om te voorkomen dat Bush herverkozen wordt.
Iemand anders gebruikt voor datzelfde doel het weggekaapte domen nader2004.org en hij gebruikt een citaat van Nader-aanhanger Michael Moore om zijn bezoekers ervan te overtuigen dat het beter is straks op John Kerry te stemmen dan op Nader.

Toch denk ik dat het goed is dat er iemand als Nader meedoet aan de presidentsverkiezingen. De verschillen tussen de republikeienen en de democraten zijn tenslotte niet zo heel groot. Nu is er pas echt wat te kiezen aan de andere kant van het grote water.

2 Responses to “Nader gaat toch weer meedoen”

  1. Jelmer Says:

    In Nederland kiezen sommige mensen ook voor de macht; ik snap dat niet… kerry kan beter nader onderdeel maken van zijn coaltitie dan hem af te vallen, zo trekt nader de regering naar links, en heeft kerry er geen last van…

  2. Christiaan Says:

    Dat zou inderdaad geweldig zijn, maar dan loop je weer aan tegen het probleem dat Nader nogal openlijk voorstander is van de legalisatie van cannabis.
    Als Nader vriendjes wordt met de Democraten, zullen de Republikeinen proberen te scoren door naar Nader te schoppen, en in een land waar mensen langer lullen over de tiet van Janet jackson dan over het instorten van het WTC zou ze dat best wel es kunnen lukken.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.