Parkeerproblemen

January 28th, 2004

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Naar het schijnt heb ik ergens in september fout geparkeerd op de Jansplaats in Utrecht.
Vreemd. Ik stond tenslotte netjes in een duidelijk als zodanig gemarkeerd parkeervak, en had ook een kaartje gekocht. Een kaartje van 15 euro, met daarbovenop een boete van 40 euro voor een paar uurtjes parkeren vind ik eerlijk gezegd een beetje veel.
Natuurlijk heb ik bezwaar gemaakt bij de officier van justitie, toen eind vorig jaar de acceptgiro van het CJIB bij de post zat, maar dat bezwaar is afgewezen.
Ik vraag me een beetje af of de officier van justitie mijn brief uberhaupt gelezen heeft, maar ik weet in ieder geval zeker dat hij nooit op de plek is geweest waar ik ben bekeurd.
Die moeite heb ik afgelopen vrijdag wel genomen. Vroeg op de avond was het rustig, maar tegen negenen stond het behoorlijk vol. Vol auto’s zonder parkeervergunning.
Verbaast me niks. Volgens mij is deze ietwat verwarrende situatie gewoon een mooie cashcow voor het CJIB en consorten.
Zeg nou zelf. Ziet het er op onderstaande foto uit als een plek waar een parkeerverbod geldt?

de parkeerverbodszone op de jansplaats

2 Responses to “Parkeerproblemen”

  1. Gurb Says:

    Frapant. Ik zou in beroep gaan, want bij zo een onduidelijke situatie kan de rechter je in het gelijk stellen. Dan heeft de wegbeheerder zijn werk dus niet goed gedaan. Daar ben jij dan de dupe van

  2. Krizzz.nl » Blog Archive » Parkeren wordt steeds duurder Says:

    […] Ik kon redelijk makkelijk de plek waar ik in 2004 al een vette boete moest betalen wegens ‘foutparkeren‘ terugvinden. De parkeertarieven nu liggen fors hoger dan toen, in 2004, toch heb ik weer […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.