De paus en het vliegtuig

January 3rd, 2004

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Het heeft even geduurd, maar ook ik heb de moeite genomen de nieuwjaarstoespraak van de paus door te lezen, en hij roept inderdaad op wat toleranter te worden, te stoppen met oorlogen en terrorisme en beter te luisteren naar wat de VN zoal te melden heeft, en om ook eens de dingen na te komen waar je als land je handtekening onder hebt gezet.

Mooie woorden, maar de kans dat ze nageleefd gaan worden is nihil. Het blijkt voor sommigen al moeilijk genoeg duizenden jaren oude Afghaanse Boedhabeelden of de Twin Towers te laten staan. Nederland doet zich altijd graag voor als het braafste jongetje van de klas, maar heeft er ook een handje van meer internationale verdragen te ondertekenen dan ze na kan of wil komen.

Eigenlijk valt het me wel op dat ik na deze toespraak eigenlijk geen nieuwe samenzweringstheorieen gehoord heb, terwijl er best veel mensen bang zijn voor de komst van een Nieuwe Wereldorde.

Frappant, zeker als je bedenkt dat het neerstorten van vlucht 8604 van Flash Airlines, eerder vandaag, wel heeft geleid tot allerlei geruchten. Dat zou een aanval zijn geweest die gericht was op Blair, die op dit moment vakantie viert in Sharm el-Sheikh, en de echte reden waarom er de laatste dagen een aantal vluchten van British Airways zijn geannuleerd.
Volgens mij was het gewoon pure pech. Een aanslag zou allang door iemand zijn opgeeist.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.