Lastig

December 13th, 2003

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Zowel Telfort als Optus heeft geen roaming in Japan, dus ik ben een tijdje onbereikbaar.

De vlucht hierheel was wel prettig. Vroeg opstaan (niet leuk als je naar de kroeg bent geweest en nog een nachtelijke strandwandeling hebt gemaakt), gevolgd door 40 minuten vertraging. Het vliegveld van Sydney werd gesloten wegens een onweersbui. Bij het opstijgen nog wel een inslag gehad op de rechtervleugel, maar dat boeit niet.

Het grote voordeel van vliegen met JAL is dat je al het gevoel hebt weg te zijn voor je bent vertrokken. Het enige dat nog aan Australie doet denken zijn de flesjes water van Mount Franklin en de TimTam bij de koffie. De drukverschillen bij het vliegen zelf beginnen ook te wennen, en aan kleine stoeltjes wen je ook (na twee binnenlandse vluchten in een 717 van Qantaslink).

Nu ben ik dus terug op het noordelijk halfrond, en het is hier herfst. Het heeft zo ongeveer een hele dag geduurd voor ik een geldautomaat had gevonden die met mijn creditcard overweg kan, en vannacht heb ik ook noodgedwongen in een (te duur) hotel door moeten brengen, al is het af en toe wel lekker om TV op de kamer te hebben met overblije Japanse reclames, en een eigen badkamer met bidet is ook niet verkeerd.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.