Cultureel verantwoord

December 7th, 2003

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Omdat het m’n laaste dag is in Tasmanie heb ik wat musea bekeken, en het was nog boeiend ook.
Bij het Tasmanian Museum was ik gisteren al even binnen geweest.
Heel divers. Kamers met opgezette Tasmaanse dieren (inclusief de uitgestorven Tasmaanse tijger), schilderijen, standbeelden, Chinese kunst en bankbiljetten worden afgewisseld met een permanente expositie over het leven van de vroege kolonisten, ballingen en dwangarbeiders en een expositie over de oorspronkelijke bewoners.
Opvallend dat er in die laatste kamer wordt gesproken over ‘invaders’, terwijl ze het in de andere kamers hebben over ‘settlers’.

Aan de andere kant van de weg zit het Maritime Museum. Wel aardig, maar er staat wel erg veel spul op een kleine oppervlakte.

2 Responses to “Cultureel verantwoord”

  1. mtbrainz Says:

    Belangrijkste is dan nog wel: Heb je nu ook een Taz (tasmanian devil) in \’t echt gezien? :D

  2. Christiaan Says:

    In het midden van \’t eiland zit een opvangzentum voor Tassies, maar dat was te ver weg. Een Tassie zien in het wild lukt bijna niemend, helemaal nu niet meer. Er heerst een of andere epidemie waarvan ze gezwelen op hun kop krijgen, en hun kaak groeit uit de kom, zodat ze niet meer kunnen eten.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.