Nog 1 dag…

September 21st, 2006

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Morgenochtend is het zover; dan is eindelijk die ringvormige zonsverduistering waarvoor ik deze kant op ben gekomen te zien.
Voor wie er niet bij kan zijn, maar wel graag wil kijken; 2 professors van de University of North Dakota doen vanaf 10 uur morgenochtend Nederlandse tijd een webcast en ze houden een weblog bij (Ja, in ‘We finally arrived in Cayenne. But, it was too dark to take any pictures and we could not find an Internet connection, so we socialized with with other Americans (and a Dutchman) who were here for the eclipse.‘ ben ik die Dutchman waar ze ‘t over hebben…)
Voor de rest is de kans dat ik stiekem langer hier zal blijven om toch nog die Ariane-raket de lucht in te zien gaan definitief verkeken; naar ‘t schijnt is die lancering nu alweer uitgesteld tot 12 oktober. Duurt mij te lang, al is het hier best goed vol te houden.
Inmiddels zit ik trouwens in Kourou. Hier is niet veel, behalve een kazerne van het Vreemdelingenlegioen en een lanceerbasis voor ruimtevaartuigen.
De afgelopen dagen, rondom Saint Laurent du Maroni waren erg geslaagd. Eergisteren zijn we in een bootje de Maroni opgegaan, en hebben we een paar dorpen aan de Surinaamse kant van de rivier gezien. Op de een of andere manier vond ik het in Suriname veel relaxeder als in Frans Guyana.

Die avond was het wel opnieuw moelijk een slaapplaats te vinden. Uiteindelijk zijn we bij een Nederlands-sprekende indiaan, die familie is van de indianenfamilie in Bigiston, waar we eerder die dag aan land zijn geweest, terechtgekomen, en hij heeft dus een restaurant, en hij verhuurt kamers, en houten hutten waar je een hangmat in kunt hangen.
Slaapplaatsen vinden blijft een gedoe, want ook de afgelopen nacht was het een gedoe om, na de autorit van Saint Laurent naar Kourou, bleek dat de hier gereserveerde kamer al was vergeven, omdat we te laat binnen waren. Ik slaap wel (tegenwoordig zelfs weer in een gewoon bed) maar dan in ‘t Mercure Atlantis :P

Okee.. voor dit bericht te lang wordt (wat ‘t al is)… morgenochtend, 22 september, 10 uur, kijken.

One Response to “Nog 1 dag…”

  1. Krizzz.nl » Blog Archive » Morgen… Says:

    […] ringvormige zonsverduistering te zien in, onder andere, Indonesië. Ik ben er niet bij, maar de twee professors uit North Dakota zijn nu in Jakarta, en zullen het gebeuren live streamen op de website […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.